Micke gästar Víkingurs hemmaarena
Sarpugerði i Gøtu.

Mickes tips
F = Förlust, O = Oavgjort, V = Vinst
Facit (antal rätt per omgång jämfört med majoritetstipsets antal rätt. Mitt tips först):

Säsong 2010

Facit:
Seger med 2-0 för NSI och sköna slantar tillbaka!

Inför matcherna 19-20 maj:
NSÍ Runavik - HB Tórshavn är enda match med spelbart odds. Hemmaseger ger 1.90 och det tar vi!
Se odds här. Alla odds från http://www.nordicbet.com/swe/selection.

Facit 2-4 maj: Uselt igen! Inte ett enda rätt och inga pengar tillbaka således.

Inför matcherna 2-4 maj:
Se odds här. Alla odds från http://www.nordicbet.com/swe/selection.

B71 Sandur - FC Suđuroy, (x), Hopplöst att tippa. Jag tror på kryss men satsar inga pengar. Lotto går lika bra. Om kryss hade gett mer är tre gånger pengarna så hade det varit spelbart odds.
EB/Streymur - HB, (1), Knapp hemmaseger. Jag tror EB börjar växla tempo nu. Det lossnar allt mer. Varning för kryss/bortaseger dock. Inte spelbart odds.
B36 Tórshavn - IF Fuglafjordur
, (1), Här är det säker hemmavinst. Tippa ettan och se till att håva in 1.35 gånger pengarna. Knappt spelbart men ibland är låga odds ändå lockande.
B68 Toftir - Víkingur, (x), B68:s vinster inte imponerande. Vikingur har diffus form men verkar stabila. Bortaseger känns inte osannolikt. Den vågade tippar krysset till 2.95 gånger pengarna. Att spela x2 ger bara 1.29 vilket är för lågt.
Nsí - AB, (x), Tippar med tveksamhet kryss. Det kan gå hur som helst och frågan är om inte AB ligger närmare vinst än NSI. Att spela krysset till 3.25 känns okej. Att spela tvåan till 3.80 likaså.

2010-04-23 - Inför seriematcherna i 1.Deild 24/4 och cupmatcherna 25/4:
Odds från http://www.nordicbet.com/swe/selection

1.Deild
AB Argir 2 - Víkingur 2
- AB har tre raka förluster medan Vikingur har två vinster och en oavgjord. Tvåan på Vikingur ger 2.95 i odds. Spela!

EB/Streymur 2 - NSI 2 - EB och NSI har tillsammans kryssat fyra av sex matcher. Krysset ger 3.20 i odds. Spelvärt.

Cupen
FC Suðuroy - EB/Streymur - Det erbjuds fantastiska 5.35 i odds för hemmaseger. Det är ett överodds med tanke på starten i seriespelet. Även om man väljer att spela 1x så får man oddset 2.18 vilket är spelvärt. Lita inte på EB ännu säger jag!

Vikingur - AB - Hemmaseger till oddset 1.70 är lite snålt och egentligen tveksamt om det är spelvärt men jag bedömer sannolikheten för hemmaseger som tillräckligt stor denna match.

 

2010-04-06, Nu börjar vi på ny kula här. Odds enligt nedan avser match 2010-04-07, Víkingur - HB Tórshavn:

Det är spelbara odds nästan oavsett vad man väljer. HB borde vinna men kanske inte är på topp borta ännu. Chansa på 1x kanske?

SportingBet
(1) 3.20 (x) 3.30 (2) 1.90
Bwin
3.10, 3.35, 2.00
BetSafe
3.05, 3.35, 2.00
NordicBet
3.25, 3.32, 2.00

Kolla även länken nedan för spelbara odds på seriesegraren för denna säsong:
http://www.nordicbet.com/swe/selection

 

Säsong 2009

22 23 24 25 26 27
1v2 1v2 2v1 4v3 5v5 0v0

Tips omgång 26:

OBS! Denna vecka har vi bevakning av odds på matcherna hos spelbolag. De bolag jag hittat denna vecka som erbjuder spel är NordicBet (se nedan) och Bet At Home. Se här för Bet At Homes odds. Enligt mig erbjuds det spelbara odds på kryss i matcherna HB Tórshavn - KÍ Klaksvik och NSÍ Runavik - AB Argir. Oddsen för hemmasegrar i matcherna EB/Streymur - ÍF Fuglafjørður och Víkingur - B36 Tórshavn är också spelbara. Jag tycker mig se ett mönster i oddsen där oavgjort i stort sett alltid ger för höga odds (= bra spelvärde). Veckans speltips blir därför (odds inom parentes):

HB Tórshavn - KÍ Klaksvik, x (4.50)
EB/Streymur - ÍF Fuglafjørður, 1 (1.50)

NSÍ Runavik - AB Argir, x (3.30)
Víkingur - B36 Tórshavn, 1 (1.50)

Sedan singelspelar man dessa eller kör alla kombinerade dubblar (= 6 stycken). Jag skall följa upp vad nettovinsten/förlusten blir om man satsar hundra kronor per dubbel. Oddskombinationerna blir: 6.75, 14.85, 6.75, 4.95, 2.25, 4.95. Två av de sex dubblarna med lägst odds måste gå in för att man skall vara säker på vinst. Om någon av högoddsarna sitter så räcker det med en dubbel.
----------
Facit:
1111 = 2 rätt, vilket tyvärr bara gav en korrekt dubbel till det låga oddset 2.25. 400 satsade kronor gav alltså bara 225 tillbaka. Jag tror ändå att det här kan löna sig i längden.

Nedan följer mitt "vanliga" tips:

HB Tórshavn - KÍ Klaksvik, 1
HB har usel form medan KI har bra form. Båda lagen har mycket stor motivation. HB:s hemmafacit är bra men hemmaformen är kass (en vinst på fyra senaste). KI:s bortafacit är ganska mediokert och bortaformen är dunkel (en vinst på de fyra senaste men vinsten kom nu senast. Utgången är faktisk ganska oviss om man beaktar dessa faktorer. Jag förlitar mig på att HB tar sig samman trots allt och att klasskillnaden avgör till hemmalagets favör. Stor varning för "skräll" dock!

EB/Streymur - ÍF Fuglafjørður, 1
Bra hemmalag mot dåligt bortalag här också. Båda lagen har ganska bra form. EB:s hemmaform är bra och IF:s bortaform är dålig. Båda lagen har stor motivation. EB är ett bättre lag och har bättre form som det ser ut. Det blir hemmaseger men jag varnar för kryss. Bortaseger känns inte aktuellt. NordicBet erbjuder följande odds:

1 x 2 1x x2 12
1,50 3,70 4,70 1,06 2,07 1,13
Själv tycker jag nog att ettan är ganska spelvärd.

NSÍ Runavik - AB Argir, 1
Två mittenlag där NSI kanske har mer att spela för än AB. Jag är dock osäker på vad som krävs för att nå Europaspel. NSI är bara hyfsade hemma och AB är hyfsade borta. AB har generellt aningen bättre form än NSI just nu. NSI:s hemmaform är oviss och AB har tre raka oavgjorda borta. Det blir etta eller kryss här men det känns som 50-50. NSI borde ju kunna ta hem det här men AB gnetar på. Om jag bara hade koll på Europaplatserna skulle jag vara mer säker, då jag tror att graden av motivation kommer att avgöra den här matchen. Med den brasklappen sätter jag pengarna på hemmaseger men med en stor varning för kryss! Bortaseger känns inte aktuellt.

Víkingur - B36 Tórshavn, 1
Bra hemmalag mot uselt bortalag. Båda lagen har hygglig form generellt med aningen plus för Vikingur. Vikingurs hemmaform är bara hygglig om man tittar på de fyra senaste matcherna men de har två raka segrar. B36:s bortaform är usel. Den här ettan skulle vara stensäker om det inte var för att B36 spelar med kniven mot strupen. Vikingur har dock också något att spela för. Det blir hemmaseger!

B68 Toftir - 07 Vestur, 1
Ganska bra hemmalag mot uselt bortalag, som dessutom är avhängda i tabellen. Nu har inte B68 briljerat på sistone, vare sig generellt eller hemma men det har å andra sidan inte 07 heller. Bombsäker etta!
----------
Facit:
11111 = 5 rätt.

Tips omgång 25:
B36 - NSÍ, 1
AB - EB/Streymur, 2
ÍF - HB, 2
KÍ - 07 Vestur, 1
Víkingur - B68, 1
- - - -
Facit:
1 2 1 1 1 - 4 rätt

Tips omgång 24:
HB - AB, 1
EB/Streymur - B36, 1
NSÍ - Víkingur. 1
07 Vestur - ÍF, 1
B68 - KÍ, 1
- - - - -
Facit:

x 1 1 x 2 - 2 rätt

Tips omgång 23:

ÍF Fuglafjørður - KÍ Klaksvik, 1
ÍF:s hemmafacit är hyfsat och KÍ:s bortafacit är dåligt. Det talar för hemmaseger. Kollar man enbart på form de senaste fyra matcherna så är dock IF näst sämst i hela ligan med två raka förluster och senaste vinsten för fyra matcher sedan. IF Form: F-F-O-V (senaste match till vänster). KI har inte heller någon lysande form och ligger på plats sju i formtabellen de fyra senaste matcherna (O-F-V-F ). Det skulle kunna tala för oavgjort. Det som döljs bakom dessa fakta är dock att IF:s två senaste matcher var bortamatcher (F-F) medan de två matcherna innan det var hemmamatcher (O-V). Hemmaformen kan därför vara bättre än resultatraden visar. Matchen innan de fyra senaste var också en hemmamatch och den vann IF. Hemmaformen är således O-V-V. Tittar man på KI på samma sätt så har de ett bortafacit som är F-F-F. Det har varit tuffa matcher borta för KI men formen är inte god hur som helst. IF har inte haft jättelätta hemmamatcher men plockat poäng. Slutsatsen blir att IF kommer att ta en hemmaseger.

NSÍ Runavik - B68 Toftir, 1
NSÍ:s hemmafacit är okej men inte mer. B68:s bortafacit är inte imponerande men inte uselt. NSI ligger femma i formtabellen (O-F-O-V) och B68 ligger åtta (V-F-O-F). Man skall dock inte glömma att B68 vann sist. NSI har vunnit två av de tre senaste hemmamatcherna men det var mot beskedligt motstånd. B68 har förlorat de tre senaste bortamatcherna mot blandat motstånd. Det är klar kryssvarning i den här matchen men inget av lagen kryssar särskilt ofta jämfört med övriga lag så jag drar till med hemmaseger även här.

Víkingur - EB/Streymur, 2
Vikingur är ett ganska bra hemmalag och EB är ett hyfsat bortalag. Känns inledningsvis svårtippat. EB toppar formtabellen de fyra senaste (O-V-V-V) och Vikingur ligger sist (O-F-F-F). Känns som kryssvarning även i den här matchen om det inte vore för att Vikingur i stort sett aldrig spelar oavgjort hemma. EB kryssar inte ofta heller för den delen. Vikingur är svåra att förstå sig på. Laget ligger i mitten av tabellen nu men har usel form. Oavgjort borta senaste (mot HB) var överraskande. Var det tur eller en formförbättring. De tre senaste hemmamatcherna ger inget hopp (F-F-V). Vinsten som togs hemma var för sju omgångar sedan så den säger nog inte mycket. Det är heller inga bra lag man förlorat mot hemma. EB:s tre senaste bortamatcher (V-V-F) visar på bra form då man slagit minst ett bra lag borta. Hade inte Vikingur tagit poäng senast hade jag vrålat tvåa utan tvekan. Nu är jag inte lika säker men slänger ur mig en svag tvåa.

B36 Tórshavn - HB Tórshavn, 2
Hyggligt hemmalag mot bra bortalag. Derbymatch så svårt avgöra betydelsen av det. HB har bättre form och jag har ont om tid. "Bortaseger".

AB Argir - 07 Vestur, X
Hyggligt hemmalag och bra form mot dåligt bortalag med bra form. Skulle varit enkel etta om inte 07 vann borta mot Vikingur senast. Nu blir det kryss.
- - - - - -
Facit:
1 2 1 1 1 - 1 rätt


Tips omgång 22:

HB Tórshavn - Víkingur, 1
Formstarka HB mot formsvaga Viking. Hemmaplan dessutom. Stensäker.

KÍ Klaksvik - AB Argir, 2
Notoriskt underpresterande KI mot ett mycket formstarkt AB. KI kan överraska men form slår klass (och tveksam form) så jag kör på bortaseger.

07 Vestur - B36 Tórshavn, 1
Två lag som haft varsin lång formsvacka men där båda lagen visat förbättrad form senaste två omgångarna. Svårt att välja här men jag kör på hemmaseger. 07 tar i stort sett alla sina poäng hemma så...

B68 Toftir - ÍF Fuglafjørður, X
Sett till tabellen skall B68 leka hem det här men faktum är att de är formsvagast i hela ligan just nu medan IF har bra form. I normala fall vinner IF aldrig borta mot ett bättre lag men oavgjort den här gången kanske?

EB/Streymur - NSÍ Runavik, 1
EB har hygglig form och är starka hemma. NSI har vikande form men är annars bra borta. Tror på hemmaseger pga formskillnaden.

Fem rätt?
- - - - - -
Facit:
Nja? Rätt rad: x x 1 1 x - 1 rätt - Inte så lätt!